Serviciile oferite de salina mecanica din Bucuresti:
SPIROGRAMA

Spirografia este prevazuta pentru a diagnostica functionala a plamanilor pe baza masurarii si calculelor parametrilor respiratiei calme si fortate, pentru a depista patologiile populatiei cu varste de la 6 la 70 ani.

Acest program ofera posibilitatea unei complexe investigari spirometrice a
pacientilor, inclusiv analiza respiratiei calme, capacitatea vitala a plamanilor, expiratia fortata, ventilatia maxima a plamanilor si alti indici calculati in %.
Datorita acestor factori, spirografia ne da o ampla informatie a starii functionale a bronhiilor si a plamanilor, atat la prima investigatie, cat si la sfarsitul curei de tratament, avand astfel posibilitatea de  a compara indicii schimbati.IONIZAREA


V-ati gandit vreodata, de ce ni se recomanda sa petrecem mai mult timp in aer liber?
De ce nu este suficient sa deschidem geamul?
Adevarul este ca aerul (indeosebi in zona montana si la mare) contine multe "aerovitamine", iar acestea din nefericire nu ajung in locuintele noastre. Aceste "aerovitamine" fara miros si gust sunt ioni negativi. A.L. Cicevschii a descoperit actiunea lor benefica asupra organismului uman si a inventat "fabrica de aerovitamine" - Lampa lui Cicevschii. Acest aparat imbogateste aerul cu aeroioni negativi.

De ex: dupa ploaie, intr-un cm cub de aer se gasesc 50000-100000 ioni; la munte, intr-un cm cub de aer sunt 5000-10000 ioni; la mare si in paduri, un cm cub de aer contine 1000-5000 ioni; in apartament, intr-un cm cub de aer sunt 50-100 ioni. Continutul minim necesar organismului este de 600 ioni. Ionizarea intensiva presupune o concentratie de 1,5-2 milioane de ioni negativi intr-un cm cub de aer.
Fluxul de ioni se formeaza cu ajutorul descarcarilor lente. In consecinta incaperea se imbogateste cu ioni negativi ai oxigenului. Aeroionii inhalati transmit descarcarile electrice eritrocitelor din sange; acestea transmit mai departe catre celulele din organism, imbunatatind metabolismul.

Pe parcursul vietii celulele se deshidrateaza, iar sursele de oxigen care apara celulele impotriva radicalilor liberi se epuizeaza. Cu alte cuvinte, ionii negativi din oxigen sunt cea mai puternica modalitate (existenta in natura) de neutralizare a radicalilor liberi.

Nu este un secret ca e mult mai usor si mai ieftin sa preintampini o boala decat s-o tratezi. Cum este posibil acest lucru in conditiile ecologiei de azi? Puteti, bineinteles, sa plecati la munte sau la mare, mai departe de orasele poluate. Sau sa vizitati cu regularitate incaperile imbogatite cu aeroioni negativi (ionizare intensiva).GIMNASTICA CURATIVA

Metoda unica de exercitii de respiratie propusa de Salina Center a fost elaborata de catre pedagogul-vocalist A.Strelinicova acum cateva decenii, avand si denumirea de "gimnastica curativa".

Aceasta gimnastica nu doar readuce artistilor respiratia si vocea, ci totodata actioneaza asupra organismului in general:
- restabileste tulburarile respiratiei nazale;
- imbunatateste functia de drenare a bronhiilor;
- inlatura unele schimbari morfologice in sistemul bronhiilor si plamanilor;
- contibuie la resorbtia afectiunilor inflamatorii, la intinderea portiunilor incretite ale tesuturilor pulmonare, la eliminarea fenomenelor locale de staza;
- actioneaza benefic asupra metabolismului care are un rol important in circulatia sangelui, inclusiv pentru tesuturile pulmonare;

- ajusteaza functiile de reglare ale sistemului cardiovascular, fortifica toata circulatia sanguina;
- corecteaza diversele deformatii ale cosului pieptului si coloanei vertebrale, aparute in procesul de imbolnavire;
- contribuie la reabilitarea centrilor(reguleatii) nervosi din sistemul nervos central, dereglati in procesul de imbolnavire;
- sporeste rezistenta generala a organismului, gradul de vitalitate, imbunatateste starea mentala si psihica.


SALINA (salina mecanica din Bucuresti)

In ziua de azi, cand imunitatea noastra suporta supraincarcari in urma poluarii mediului inconjurator si a chimicalelor, aparitia noilor tipuri de bacterii si a incordarilor psiho-emotionale, se genereaza o crestere rapida a diferitor boli. Oamenii de stiinta din toata lumea sunt in cautarea noilor metode de tratament si
profilaxie. Una dintre aceste metode, cu o inalta perspectiva, este microclima din salina de tip mecanic, cum gasiti la Salina Center in Bucuresti. Aceasta este o metoda de tratament nemedicamentos, care consta in microclimate artificiale cu imbunatatiri semnificative in comparatie cu cele existente in natura. Salinarea este un procedeu prin care se inhaleaza aerosolii salini, cu ajutorul carora sunt tratate diverse afectiuni, in principal afectiunile respiratorii. Pe cat de simplu este procedeul, pe atat de complex este mecanismul salin in organism.

Aerosolii salini sunt microparticule aflate in suspensie si raspandite relativ uniform prin actiune mecanica in atmosfera din incinta. Aerosolii au dimensiune intre 0,1-0,9 microni, ceea ce le permite sa se mentina in aer timp de cateva ore. Cei intre 0,1-0,5 microni patrund direct in alveolele pulmonare, iar cei mai mari se depun pe caile respiratorii superioare (nas, gura, laringe, faringe), unde sunt absorbiti intr-o cantitate mai mare. Prin absorbtia de catre aceste organe, aerosolii salini realizeaza actiunile de dezinfectie, fluidizare a mucoaselor, eliminare a toxinelor, refacere a elasticitatii membranelor celulelor, reducere a PH-lui pe ariile organelor de respiratie, reducerea si grupare a microorganismelor iritante s.a.m.d.
Concentratia aerosolilor in Salina Center este de 2-5 grame pe metru cub.
Efectul laminar determina o crestere a vitezei de circulatie a aerului inspre interior, aerosolii patrunzand in cele mai mici canale respiratorii. Efectul sarii asupra sistemului bronhial este de stimulare de eliminare a secretiei si de inhibare a inflamatiei, reducand iritarea care provoaca tuse si curatand cilii membranei mucoasei.
Lipsa alergenilor vegetali si a noxelor inhalative iritative, concentratia extrem de mica a microorganismelor, lipsa germenilor patogeni, toate acestea reprezinta un mediu aseptic de zeci de ori mai steril decat intr-o sala de operatie.

Efectele cumulative ale factorilor din microclima de salina artificiala de tip mecanic sunt clinice, antimicrobiale si antiinflamatoare, de activare a mecanismelor de rezistenta ale sistemului imunitar si de scadere a nivelui de sensibilizare la alergeni.

Principiul de baza al metodei de tratare intr-o salina mecanica consta in vizitarea sistematica de catre pacienti a incaperilor cu aerosoli salini, unde trebuie sa stea zilnic 60 min in decurs de 18-30 zile. Cura de sedinte este stabilita individual in functie de diagnosticul fiecarui pacient.

In perioada efectuarii tratamentului de speleoterapie sunt indicate exercitiile fizice adecvate, pentru facilitarea expectorarii.

Remarcabil este faptul ca efectele benefice se prelungensc dupa o asemenea cura de salinizare pana la 6-12 luni, uneori chiar si pe o perioada de 24 luni. In orice caz, cura se recomanda a fi repetata dupa 5-6 luni.


 
INHALATIA


Astazi stim ca esentele aromatice reprezinta combinatii de numeroase structuri chimice care le confera proprieti terapeutice.
Ele sunt antiseptice generale si locale, detoxifiante, remineralizante, stimulatoare, reechilibrante, diuretice, antireumatice.
Componentele active ale uleiurilor etice actioneaza asupra organismului patrunzand in zonele reflexogene ale cavitatii nazale, masandu-le si generand impulsuri care sunt transmise in anumite zone ale creierului. Aceste impulsuri actioneaza in mod direct asupra organelor respiratorii  inlaturand astfel procesele inflamatorii si de staza. Totodata avand un efect benefic pentru restabilirea homeostazei intregului organism.

Metodica este perfect indicata in caz de patologii ale sistemului respirator, ca: procesele inflamatorii ale plamanilor, bronsitelor, rinitelor si anginelor cronice, care au in acelasi timp efecte pozitive asupra intregului organism si care induc optinismul, intensifica concetratia si inlatura disconfortul psiho-emotional. 

Copyright © Salina Center
Design by Sandulescu Radu
ACASA | DESPRE NOI | SERVICII | TESTIMONIALE | CONTACT